MICADO rapport

Gepubliceerd op 14-04-19

Kwaliteitsborging van Instrumenten en Apparatuur gebruikt bij Minimaal Invasieve Chirurgie

Dit rapport beschrijft vele aspecten bij de borging van kwaliteit van technologie die gebruikt wordt bij Laparoscopische Minimaal Invasieve Chirurgie (MIC). De nadruk ligt op technische aspecten van instrumenten en apparatuur zoals aanschafcriteria, onderhoud en controles maar ook op gebruiksaspecten om het werken met de apparatuur en instrumenten zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Aan de indeling van het rapport (levenscyclus apparatuur) is in principe niets veranderd. Per fase in de levenscyclus worden algemene uitgangspunten genoemd maar ook apparaat en instrumentspecifieke onderwerpen. Behandeld worden elektrochirurgische instrumenten en apparatuur, lichtbron, glasvezelkabel, optiek, camera, beeldscherm en insufflator.

We hopen dat dit rapport wederom bijdraagt aan een volgende stap in het borgen van de kwaliteit van MIC instrumenten en apparatuur. De borging van de kwaliteit blijft een continu verbeterproces. Het rapport sluit dan ook af met aanbevelingen die (in potentie) de kwaliteitsborging van MIC instrumenten en/of apparatuur kunnen verbeteren of efficie╠łnter maken maar verdere ontwikkeling behoeven.

Met het verschijnen van deze versie heeft de projectgroep MICADO zich opgeheven en het beheer van het document overgedragen naar de WIBAZ. Eventuele reacties, commentaren t.a.v. het MICADO rapport kunt u vanaf nu richten aan het secretariaat van de WIBAZ.

Bestandnaam micadoV21dec2012
Publicatiedatum 14-04-19
Bestandnaam SVN, Het Lumen in de wacht, november 2011
Publicatiedatum 14-04-19
Je moet ingelogd zijn om te kunnen antwoorden